“zó géén zin in…”

Wie kent dat gevoel niet? Gewoon nérgens zin in hebben. Je bed uit komen is al reden tot ongecensureerde zinnen in je hoofd, of nou ja, in mijn geval is dat eigenlijk nooit alleen in mijn hoofd. Op zo’n dag vliegen de krachttermen hier in het rond. Niet heul constructief, I know.

Toch heeft de rode waarschuwingsvlag dan al lang en breed gewapperd! Waarschijnlijk heb je die bewust genegeerd. Maar laten we van het positiefste scenario uitgaan en aannemen dat je de signalen niet gezien hebt. Dussss… jeetjemineetje wat een nare dag vandaag. Hoe komen we hier weer van af? Leuk onderwerp! Niet voor nu. Want ik wil dus liever naar de oplossing om gewoon niet meer áán te komen op de alles-is-stom-dag.

Wij menschen denken nogal graag moeilijk. En heel vaak zit de succesformule dus juist niet verstopt in ingewikkelde methodes, langdradige plan-van-aanpaks of uitgebalanceerde do-it-yourselfs. Alhoewel, do it yourself is wel op zo ongeveer alles van toepassing. Anyways, geen hogere wiskunde vandaag dus! Gewoon een simpel oefeningetje om er voor te zorgen dat jij en jouw joie de vivre hand in hand door het leven gaan. Even tien minuutjes van je tijd om daarna happily ever after je dagen door te zwieren. Een minor imput for maximum outcome. Whoopwhoop!

Okay, genoeg met de teasers, op naar de opdracht: pak een pen en papier! Of ga naar je notities in je iPhone. Of slinger je laptop aan. Whatever works for you, als je dus maar ergens op kunt schrijven. Klaar voor? Komt íe:

Schrijf 20 dingen op die je leuk vind om te doen. Groot, klein, maakt niet uit. Van kantklossen naar een nieuwe taal leren. Van reizen naar mediteren. Van muziek maken tot winkelen. No worries, niemand gaat je lijstje lezen, dus al je guilty pleasures mogen er ook op. Niet terughoudend zijn nu. Zorg dat er afwisseling in zit. Dus én dingen die veel geld of tijd kosten én simpele, gratis dingen. Luister naar je gevoel, gebruik je fantasie en ben eerlijk tegen jezelf: waar wordt je nou echt gelukkig van? Wanneer ben je “in je sas”? Schrijf ze op. Neem niet te lang de tijd. De dingen die meteen in je op komen, zijn recht uit je hart, dus goed…. GO! Schrijven nu!

Heb je ze opgeschreven? Nog ff overgelezen? Aangepast? Mooi! Dan kan ik nu de magische vervolgstap vertellen… weet je wat? Om er voor te zorgen dat deze methode voor altijd verankerd zit in je brein (net zoals ik zelf deze dus nooooooooit meer vergeten ben), laat ik je nu nog 1 extra handeling doen: Mail me! Nee joh niet je lijst! Stuur me een mailtje met “show me the money” of ‘gimme gimme gimme” of “mag ik alstublieft de vervolgstap van u, mevrouw Blommaert” of verzin zelf iets 😉

Ik zal je dan de vervolgstap terug mailen en LORD AND BEHOLD als je je aan die simpele methode houdt, zullen jouw “f*ck-you-all”-dagen geteld zijn…..

MAIL NU

 

Related Posts

No related posts found.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.