Reen Blommaert

Ik ben Reen Blommaert, Persoonlijk Ontwikkelaar. Trainer/Coach in hart en nieren. Al vanaf mijn pubertijd ben ik meer dan geïnteresseerd in persoonlijke groei en psychologie. In eerste instantie gewoon voor mezelf. Om trauma’s te boven te komen, om patronen te veranderen en om simpelweg gelukkig te zijn. Tot op de dag van vandaag verslind ik nog alle boeken, trainingen, consulten en films over o.a. de zoektocht naar zingeving, het aanpassen van gewoontes, de werking van taal en het transformeren van karaktereigenschappen of overtuigingen.

Ondertussen heb ik er ook mijn werk van gemaakt. Met STYF (www.schooltoyourfuture.nl) heb ik een platform gecreëerd voor persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke communicatie en persoonlijk leiderschap binnen het onderwijs. Ik begeleid & coach leerkrachten, zorgteams en jeugdwerkers in hun werkzaamheden. Maar bovenal train ik jongeren (15-25 jaar) in het verbeteren van hun persoonlijke communicatie. Zowel de interne communicatie als de non-verbale communicatie en daarmee ook de communicatie met ouders, vrienden, leerkrachten enzv. Het begon in 2015 met trainingen binnen het bedrijfsleven en heeft zich dus uitgebreid naar het onderwijs. Ik verbaas me nogal over ons onderwijssysteem. Vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde en de talen zijn uiteraard van groot belang, maar hoe komt het dat we de noodzaak van persoonlijke communicatie en -groei niet inzien? Dus daar ga ik voor op de barricades.

De liefde voor mijn vak is heel groot, de passie voor mensen verder helpen nog groter! Vandaar dat ik deze pagina heb getransformeerd naar een informatiekanaal over alles wat met persoonlijke communicatie te maken heeft. Dat is namelijk behoorlijk veel! Je hebt woorden, je hebt intonatie en je hebt non-verbaal. Je hebt overtuigingen, je hebt emoties en je hebt uitstraling. Je hebt taal, je hebt gevoel en je hebt je uiterlijk. Dit allemaal samen maakt (of breekt) de werking van je persoonlijke communicatie. Wat weer direct gevolgen heeft op de kwaliteit van je leven. En laten we eerlijk zijn, at the end of the day willen we allemaal een heerlijk leven hebben…

Dus laat je inspireren door mijn ervaringen. Laat je meenemen in mijn gemuts, mijn proefkonijn-schap en mijn overpeinzingen. En leer met mij mee! Want specialist of niet, ook ik heb mezelf iedere keer in het diepe moeten gooien om te kijken wat nu voor mij werkt.

When you get, GIVE

When you learn, TEACH