#Clean9 Dag 8

Forever Clean 9 is een detox programma om je lichaam te reinigen en te ontgiften. Een 9 daagse kuur op basis van Aloë Vera. In 9 dagen schoont je lijf op en maak je desgewenst een goede start om af te vallen. Aangezien mijn motto is starten bij de basis, vind ik het belangrijk om je lijf eens in de zoveel tijd te resetten. Jezelf ontdoen van overtollig suiker, calorieën en levensmiddelen die je niet per definitie nodig hebt. Deze keer heb ik gekozen voor het Clean9 programma. Ik houd op de site en Facebook een dagboek bij met al mijn ervaringen. Wie weet stimuleert het jou om ook je lijf winter-weerbaar te maken!

‪#‎clean9‬ dag 8:

Okay, ik moet toegeven dat ik veeeeel makkelijker mijn bed uit kom ’s ochtends. Dat moet komen doordat ik geen suiker eet! Vanochtend zelfs m’n fietskleren meteen aangetrokken. Nadat het kroost vertrokken was naar school een nieuwe playlist op m’n iPhone aangezet (Veronica top 1000 allertijden, heeeerlijk) en op de pedalen. Blijkbaar zijn mijn neusgaten clean op dag 8; ik rook álles. De natte bladeren, de dennenbomen, het parfum van verschillende pubermeisjes op de fiets, de warme wind en zelfs het kanaal. Hoewel ik een kort rondje van plan was heb ik toch m’n favoriete rondje gereden. Hier en daar beetje afgesneden ivm wegwerkzaamheden. 25 km in 1.06u. Bij thuiskomst de vezels naar binnen geharkt en uitgebreid gedouched. Behoorlijk blij dat het zichtbaar strakker is allemaal. Het uiteindelijke resultaat in kilo’s en centimeters ga ik vrijdagochtend pas checken. De uitdaging van de dag kwam pas bij thuiskomst met het kroost. Woensdag tosti-dag. Elke woensdag met meer kinderen dan mijn eigen kroost. Altijd gezellig. Dit x dus extra zwaar. Ze wilden allemaal mijn favoriete tosti: met salami ipv ham. Oooooooh man die geur!!! En aangezien mijn kinderen de helft van mijn genen hebben en de aanhang zich verrassend snel mee laten verpesten: mayo, dikke klodders mayo. Ik heb de verleiding weerstaan. Ivm studiedag morgen heb ik wat logeetjes over de vloer die ook bleven eten. Tsja, friet dan maar. En wederom, niet aan de neiging éven te proeven toegegeven. Ik zou er best nog 9 dagen aan toe kunnen voegen. Geen centje pijn. Ware het niet dat dan mijn enorme luxe probleem om de hoek komt kijken: voor mij bestaat er ook nog zoiets als te véél gewichtsverlies. Lees: ingevallen wangetjes en de onhoudbare behoefte aan een bezoekje veldhuiskliniek voor opvulling van de letterlijke lipton-tea zakjes. Dus na 9 dagen is het mooi geweest. Dan heb ik weer mijn gewenste kledingmaat en een acceptabele cupmaat. Zorgen dat ik niet weer aan de 5 blikjes Coca-Cola op een dag begin. En verder genieten van de dingen waar ik zin in heb. Want believe it or not, na deze challenge is me duidelijk geworden dat ik behoorlijk gezonde eetgewoontes heb. Deze winter eens zien hoe groot de boost van m’n weerstand is. Wie weet dat ik dan volgend jaar er nog een x 9 dagen tegen aan gooi. Voor alle mensen die balen dat morgen dan toch écht de laatste dag is, no worries! Ik heb al twee Challenges gevonden voor 2016. Geen voedsel dit keer. Het worden de hel-week en de miracle morning… Meer info volgt in 2016. Op naar de aller aller laatste dag…

Related Posts

No related posts found.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.