#Clean9 dag 4:

Forever Clean 9 is een detox programma om je lichaam te reinigen en te ontgiften. Een 9 daagse kuur op basis van Aloë Vera. In 9 dagen schoont je lijf op en maak je desgewenst een goede start om af te vallen. Aangezien mijn motto is starten bij de basis, vind ik het belangrijk om je lijf eens in de zoveel tijd te resetten. Jezelf ontdoen van overtollig suiker, calorieën en levensmiddelen die je niet per definitie nodig hebt. Deze keer heb ik gekozen voor het Clean9 programma. Ik houd op de site en Facebook een dagboek bij met al mijn ervaringen. Wie weet stimuleert het jou om ook je lijf winter-weerbaar te maken!

Dag 4 ‪#‎clean9‬:
Vanochtend stond ik op met de gedachte detoxen in het weekend is ruk! Waar ik doordeweeks doorgaans gezond en broodloos eet, start ik mijn zaterdag vaak met een broodje gebakken ei (+MAYO) of afbakbroodjes met kip-kerrie salade, krab-salade enzv enzv. En nu mocht ik lekker aan de aloë Vera en een shake . Uiteindelijk denk ik “en door” en is al m’n teleurstelling weer weg. Typisch eigenlijk hoe enthousiast we zijn bij ontwikkelingen in technologie en ICT en dat bijna niemand nog stilstaat hoe bijzonder, waardevol en geavanceerd ons eigen lichaam werkt. Een uiterst intelligent systeem met ongeëvenaarde weergave mogelijkheden! Ons lijf geeft aan wanneer er iets mis is, wanneer grenzen bereikt zijn, wanneer iets goed werkt. We luisteren er echter zelden op de juiste manier naar. Als we ziek worden storten we ons op medicijnen en verwachten dat die ons onvoorwaardelijk beter zullen maken. Zonder na te denken wát ons lijf ons duidelijk wil maken. Waar we zelf nog voor voorkomen of genezen kunnen zorgen. Ik ga niet roepen dat dat perse moet zónder medicijnen. Wel beweer ik dat je de medicijnen mee kunt helpen om je lijf te genezen en in de toekomst verergeren of terugkomen van kwalen kunt tegenhouden. Ons lijf werkt ook de andere kant op: daar waar we bang zijn, of weerstand bieden of een mening over hebben kan zo vast gaan zitten in je lichaam dat je bij het uitbreken van patronen last krijgt van lichamelijke klachten. Die kunnen héél ver gaan, zo sterk is je geest! Die “wachters” zorgen ervoor dat je maar ín je comfort-zone blijft, in de bekende modus. Terwijl daar búiten nou net de magic happens. Het is een letterlijke verrijking om je te ontdoen van je wachters. Je wereld wordt er groter van, mooier ook en bewuster. De kunst zit em in zo goed naar je lichaam te luisteren dat je ook weet wanneer hij je tegenhoud om te waarschuwen en wanneer hij je tegenhoud omdat je comfort in gevaar komt. Dat is wat deze challenge me brengt, bewustwording. Van mijn lijf, van mijn patronen, van mijn weerstand. Opvallend hoe eten samenhangt met mijn geluksgevoel. Het zet me wel aan het denken, wat is het dan aan eten waar ik zo gelukkig van word? Is het het ritueel, zijn het juist de verboden ingrediënten of is het een letterlijke verslaving aan suiker? Ook is het opvallend hoe meer smaak alles krijgt als het niet in overvloed naar binnen wordt gepropt. En hoe met name suiker en zout de smaak vertroebelt. Ook de hoeveelheid valt veel over te zeggen. Waar ik op een normale zaterdag aan elkaar hang van cola, dik belegde broodjes, Franse kaasjes, wijntjes en stukken Bambi, zit ik vandaag al vol van 2 shakes en 1 tarwe tortilla met kip.
Dát is deze challenge dus voor mij, geen strijd tegen overtollige kilo’s, maar resetten en bewustworden!

Ben je ook nieuwsgierig? Kijk op www.goforfit.flp.com of neem contact op met JJacqueline Wijnhoven-Hoeks +31 6 27 55 30 14

Related Posts

No related posts found.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.